Vrijdag 20 september: “World Cleanup Day”

World Cleanup Day is de grootste jaarlijks opschoonactie ter wereld. Inmiddels doen er 190 landen mee. In Nederland is IVN Natuureducatie de organisator van World Cleanup Day. Supporter van Schoon ondersteunt World Cleanup Day. Dit jaar is World Cleanup Day op vrijdag 20 september 2024.

Wethouder Ferry Hoekstra is enthousiast over dit initiatief: “Tijdens deze actie krijgt de gemeente Uithoorn een grote schoonmaakbeurt. Het doel is het opruimen van zoveel mogelijk zwerfafval. Want hoe schoner de buurt, hoe meer het uitnodigt om het schoon te houden! Komt u die dag ook in actie? Geeft dit dan door en wie weet kom ik bij u langs!”

Zwerfafval opruimen kan het hele jaar

Met alle opruimacties op vrijdag 20 september maken we met elkaar het verschil, maar niet alleen World Cleanup Day. U kunt het hele jaar in actie komen én uw omgeving schoonhouden. Neem een grijper mee als u de hond uitlaat of hou de straat schoon met de buren. Zo helpt u mee aan een zwerfafvalvrij Nederland. Vraag een gratis zwerfafvalkit aan Zwerfafval - Gemeente Uithoorn.

Hoe voorkomen we zwerfafval?

Naast dat u kunt meedoen met World Cleanup Day om zwerfafval op te ruimen, kunt u ook veel dingen doen in het dagelijks leven om zwerfafval te voorkomen. Neem bijvoorbeeld uw eigen boodschappentas mee. Of neem voor onderweg uw eigen herbruikbare beker mee voor een koffie to-go. Al deze dingen helpen zwerfafval te voorkomen. Voordat u het weet, is het een gewoonte. Dan is het doen van een stapje extra heel eenvoudig. 

Een zwerfafvalvrij Nederland: het kán. Voor de dieren, het milieu en de toekomst. Maar óók voor onszelf! Voor inwoners, de bedrijven en overheden in heel Nederland. Heeft u ook schoon genoeg van zwerfafval? Doe mee aan de World Cleanup Day op 20 september! Steek net als buurtgenoten, collega’s, vrienden en familie de handen uit de mouwen om uw omgeving zwerfafvalvrij te maken. 

Kijk voor meer informatie op zwerfafval.