Geef uw mening over Schiphol

Gemeente Uithoorn ervaart de lusten van Schiphol, maar zeker ook de lasten. En deze lasten zijn de laatste jaren alleen maar toegenomen. Hoe groot zijn deze lasten nu precies? Dat wil de gemeente onderzoeken met een vragenlijst onder inwoners.

De gemeente, de raadswerkgroep en bewonersgroepen zetten zich namens alle inwoners van Uithoorn en De Kwakel actief in om de overlast door Schiphol te verminderen. Met de vragenlijst wil de gemeente de situatie nu in kaart brengen. Zo krijgt de gemeente een goed beeld van de overlast die inwoners nu ervaren. De antwoorden zijn belangrijk om de argumenten voor minder overlast en een betere leefomgeving voor alle inwoners van Uithoorn te onderbouwen.

Vragenlijst geeft inwoners een stem

Wethouder Ferry Hoekstra roept inwoners dan ook op om de vragenlijst vooral in te vullen. “Hoe meer inwoners hun ervaring delen, hoe krachtiger onze positie zal zijn in de gesprekken die wij voeren om de belangen van Uithoorn te verdedigen. In 2019 vulden inwoners eenzelfde vragenlijst in; dat leverde waardevolle informatie op. Informatie die ons heeft geholpen in de gesprekken met Schiphol. Ik hoop dan ook dat zoveel mogelijk inwoners de vragenlijst invullen. Het kost een minuut of 10.” 

Hoe kunt u meedoen? 

Ga voor de vragenlijst naar uithoorndenktmee.nl/schiphol, of scan de QR-code. Als u meedoet en uw gegevens invult, maakt u kans op een exemplaar van het boek Leven onder het Luchtruim van Thijs van den Boomen en Theo Baart. Uw antwoorden zelf blijven anoniem. De vragenlijst staat open tot zondag 13 oktober.


Afbeelding: QR code vragenlijst Schiphol