Wie verdient uw Zilveren Schakel?

In december, rond de Nationale Vrijwilligersdag, bedankt de gemeente Uithoorn iedereen die zich belangeloos inzet voor anderen in het gezin of de familie, voor de vereniging of in de buurt. Vanaf vandaag kunnen inwoners, (sport)verenigingen en (vrijwilligers)organisaties hun favoriete vrijwilliger aanmelden voor de Zilveren Schakel-verkiezing.


Afbeelding: Zilveren Schakel logo Uithoorn. 

Onmisbaar 

Wethouder José de Robles: “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze gemeente. Je ziet ze overal terug: in de zorg, het maatschappelijk werk en verenigingswerk. De brandweerlieden en de EHBO’ers die paraat staan voor mensen in nood. Maar kijk ook naar de afgelopen Buurtendag.  Allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers! 

In december spreken we onze waardering uit voor alle vrijwilligers in onze gemeente. En tegelijk roepen we onze inwoners op om zelf ook vrijwilligerswerk te gaan doen. Vooral jongeren, want steeds meer trouwe vrijwilligers komen op leeftijd. En vrijwilligers blijven enorm belangrijk voor onze samenleving.”

Aanmelding geopend

Heeft u iemand in gedachten die vrijwillig veel goeds doet in onze gemeente en daarvoor weleens in het zonnetje gezet mag worden? Helpt iemand u al lange tijd en wilt u die persoon daarvoor bedanken? Meld úw “Zilveren Schakel” aan! Informatie, spelregels en het aanmeldformulier vindt u op uithoorndenktmee.nl/zilverenschakel.

De aanmeldingsronde is vanaf nu geopend en sluit op 1 november 2024. Daarna kunnen inwoners een maand lang stemmen op hun favoriete genomineerde vrijwilliger. De 3 vrijwilligers met de meeste stemmen krijgen op woensdag 11 december a.s. van wethouder De Robles een Zilveren Schakel-speld uitgereikt met bijbehorende waardecheque. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens het Vrijwilligerscafé dat Steunpunt Vrijwilligerswerk samen met de gemeente Uithoorn organiseert in de Bilderdijkhof in Uithoorn.