“Bouwmeester” adviseert gemeente over ruimtelijke kwaliteit

De gemeente Uithoorn heeft een dienstverleningsovereenkomst gesloten met Stichting MOOI Noord-Holland. De organisatie, onafhankelijk en niet-commercieel, voorziet Noord-Hollandse gemeenten van adviescommissies en adviseurs op het gebied van landschap, stedenbouw, architectuur en cultuurhistorie. In de overeenkomst is vastgelegd dat Daniël Peters als bouwmeester de gemeente zal adviseren over de ruimtelijke kwaliteit. Deze taak werd voorheen uitgevoerd door de Welstandscommissie.

Sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet per 1 januari 2024 zijn gemeenten vrij in de wijze waarop zij adviseren over de ruimtelijke kwaliteit. Waar voorheen de Welstandscommissie adviseerde over de ruimtelijke kwaliteit van omgevingsvergunningen, zal voortaan de bouwmeester deze taak op zich nemen. Bouwmeester Daniël Peters wordt in een vroeg stadium betrokken bij de plannen en deelnemen aan de omgevingstafels waar de belangen van verschillende partijen integraal worden afgewogen.

Donderdag 29 maart ondertekende wethouder Jan Hazen namens de gemeente Uithoorn de dienstverleningsovereenkomst. Hoewel de bouwmeester al per 30 januari is benoemd, maakte de gemeente van de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst een feestelijke gelegenheid voor nadere kennismaking. 

Foto: “Bouwmeester” Daniël Peters, wethouder Jan Hazen en Jef Mühren, directeur van Stichting MOOI Noord-Holland
Foto: (vlnr) “Bouwmeester” Daniël Peters, wethouder Jan Hazen en Jef Mühren, directeur van Stichting MOOI Noord-Holland